Výlet 25.5. s klubem seniorů

Klub seniorů Butoves vás zve na výlet 25.5.(středa).
Navštívíme Českou Skalici, kde se na náměstí něco dozvíme o Boženě Němcové. Po prohlídce Barunčiny školy se přesuneme do Ratibořic. Projdeme se zámeckým parkem, prohlédneme mlýn a kolem sousoší babičky dojdeme na Staré bělidlo se zastávkou u Viktorčina splavu. Po asi 1 a ½ hodině nás autobus zaveze do nedaleké Zliče, kde nám v hotelu Holzbecher k obědu nabízejí kromě hovězí polévky, svíčkovou s knedlíkem, nebo vepřový, či kuřecí řízek s bramborem. (nutno předem vybrat). Po obědě projedeme kolem nádrže Rozkoš do Nového Města nad Metují. Projdeme zámeckou zahradou a nádvořím a zastavíme se na krásném renesančním náměstí. Dále projedeme kaňonem řeky Metuje a výlet zakončíme v Pekle, což je stylová restaurace, kde nám nabídnou jejich specialitu „čertův bobek“.

 

 

Po celou dobu výletu nás bude odborným výkladem provázet zkušený historik a rodák kraje B. Němcové a A. Jiráska profesor Aleš Fetters.

 

Odjezd z Butovse je v 7 hodin od prodejny. Členové klubu zaplatí 200,-Kč nečlenové 300,-Kč včetně dopravy, vstupného do Barunčiny školy a obědu.
Závazné přihlášky nejpozději do středy 18. května přijímá Jiránek, tel 725 027 111