Vítáme Vás na webu obce Butoves

Obec  Butoves se nachází v Královehradeckém kraji, okrese Jičín, 7 km jihovýchodně od Jičína. V nadmořské výšce 260 m n.m. Obklopená lesy, loukami a polemi. V obci žije cca 280 obyvatel.

 

naves_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg


 

Úlibický koláč tentokrát již po desáté

Úlibice -V sobotu 27.září se sjeli do obce dobrovolní hasiči z okolí.

30.9.2008 5:30 Autor: Redakce   František Polák

Čtrnáct družstev mužů a pět družstev žen soutěžilo o nejlepší časy v požárním útoku. Pro každé družstvo začínala soutěž výlovem umělého kapříka na udici z lodičky v místním rybníčku, s lodičkou pak museli „rybáři“ doplavat na druhý břeh, tam přibrat do posádky dalšího člena se sacím košem, vrátit se do přístavu, přemístit se už po břehu ke stříkačce, sestavit sací potrubí a s patřičnými hadicemi a dalšími díly provést přes překážky požární útok na cílové terče.


Vše sledovala skupina rozhodčích. Jak už to někdy bývá, mohli diváci sledovat i některé humornější situace. Vše však dobře skončilo a pořadatelé mohli za hezkého slunečného odpoledne vyhlásit vítěze a odměnit je nejen těmi úlibickými koláči, ale i poháry a dalšími cenami.

Výsledné pořadí

Muži: 1. SDH Butoves, 2. SDH Úlibice, 3. SDH Kopidlno
Ženy: 1. SDH Vidochov, 2. SDH Vitiněves, 3. SDH Kopidlno Poděkování patří všem dobrovolným pořadatelům SDH Úlibice i ostatním, kteří se podíleli na úspěšném průběhu hezkého odpoledne.
          

odkaz na originál